Om oss

Scenkonstguiden är en fri plattform med recensioner, reportage och kalendarium med säte i Göteborg. Här samlar vi skribenter som vill vara med och tycka, tänka och tipsa om scenkonst. Vi som driver redaktionen heter Linda Brelin och Märta Jungerfelt.

Kontakt

hej@scenkonstguiden.se

Vill du skriva för oss? Maila en kort presentation om dig samt vad du skulle vilja skriva om till hej@scenkonstguiden.se. Har du en redan färdig text du skulle vilja få publicerad är du varmt välkommen att maila över den. Att skriva för Scenkonstguiden är ideellt, men vi ser självklart till att du får fribiljetter till föreställningarna du vill skriva om.

Historik

Scenkonstguiden startades år 2014 av Teater Nu för att fylla en rad luckor inom scenkonsten. De ville arbeta för ett mer inkluderande samtal om kulturscenen och inspirera till fler röster i konstsamtalet. I regi av Matilda Klamas, Sara Östebro och Rasmus Klamas drevs Scenkonstguiden fram till 2019 då de valde att lägga ner plattformen. Då hade 125 skribenter skrivit över 1100 artiklar med över 590 000 unika läsare. Utöver plattformen arrangerades också Scenkonstgalan samt flera fester och mötesplatser kretsande kring scenkonst.

Du hittar mer information om Teater Nu och ett urval av artiklar från Scenkonstguiden 2014-2019 på Teater Nu:s hemsida.

Från och med 2022 har Scenkonstguiden blivit en egen ideell förening och drivs nu av Märta Jungerfelt och Linda Brelin.