evenemang

Yellow Jacket Collecive: RED - Side by side

Ett tvärkonstnärligt verk i gränslandet mellan dans och livemusik.

Röd, en polymorf och kontroversiell färg med rötter i en polariserad historia, ikonografi och ideologi. Som symbol för vitalitet, prakt och frigörelse, likväl som död och förbud, framhävs dess radikala ambivalens. Vilka krafter sätter färgen i spel inom den politiska och sociala sfären? Inom organisk intimitet? Vilken plats har färgen i vårt intellektuella medvetande eller vår personliga och kollektiva fantasi?

RED bjuder in till en synestetisk upplevelse där ljud och rörelse smälter samman och skapar en portal till våra inre landskap. Dansarna väver samman rörelsernas poetik med musikens eklektiska pulser och formar en visuell symfoni av känslor och uttryck färgat i rött.

RED är den sista delen av svensk-franska Yellow Jacket Collectives koreografiska trilogi PRISMA, som systematiskt undersöker essensen av de tre grundfärgerna gult, blått och rött.

info

SPELPERIOD
12 Apr
-
13 Apr
LÄNGD
60min
ARRANGÖR
Atalante

Atalante

http://atalante.org/
Atalante är en konstnärsdriven scen och en mötesplats där det nyskapande och experimentella uppmuntras. I fokus står den samtida scenkonsten med nutida koreografin och experimentella musiken som nav. Scenen startades 1987 av dansgruppen Rubicon och hette då Unga Atalante. I dag är Atalante ett starkt kraftcentra i Sveriges dans och konstliv.