evenemang

Vildanden

Ibsens klassiker om att leva i lögn för att överleva

Emil Graffman regisserar en av Ibsens mest älskade pjäser, Vildanden. Om en familj vars lycka trasas sönder av en lidelsefull sanningssägare. Ska man verkligen ta livslögnen från en människa?

Hemma hos familjen Ekdal går livet sin gilla gång. Att allt inte blev som man drömde och hoppades, är något som familjen undviker att tänka på. Istället flyr de till att ägna sig åt sitt husdjur, en skadeskjuten vildand.

Tillsammans lever de ett lyckligt liv, inte utan bekymmer, men fyllt av kärlek. Allt ändras plötsligt, när en vän från förr kommer på besök. Där andra ser lycka, ser vännen falskhet. För honom blir vildanden en symbol för familjen fångad i en illusion och han gör det till sin plikt att få dem att se sanningen. Men sanningen är ett hårt vapen och ibland drabbar den fel.

Emil Graffman har på Göteborgs Stadsteater bland annat regisserat Fröken Julie, Hedda Gabler, Underkastelse och Lång dags färd mot natt. Bland andra uppsättningar kan nämnas Pelikanen på Teater Galeasen och Riten av Ingmar Bergman för Dramaten.

Familjen Ekdal gestaltas av Robin Stegmar, Mia Höglund-Melin, Victoria Dyrstad och Lars Väringer. Vännen Gregers spelas av Benjamin Moliner och i rollen som doktor Relling ses Johan Friberg.

Foto: Ines Sebalj

info

SPELPERIOD
6 May
-
25 May
LÄNGD
Se Göteborgs Stadsteaters hemsida
ARRANGÖR
Göteborgs Stadsteater

Göteborgs Stadsteater

https://stadsteatern.goteborg.se/
Vi erbjuder invånarna i Göteborgs Stad och Västra Götalandsregionen högkvalitativ dramatisk teater. Teatern ska engagera, skapa debatt, roa och mana människor till eftertanke.