evenemang

Vaults of Heaven

Vaults of heaven - Emma Portner och Yohann Bourgeois

Forever, maybe av Emma Portner

Kanadensiskan Emma Portner är en sensation. På bara några år har hon gjort raketkarriär med koreografi för Netflix, Guggenheim-museet, popstjärnor och danskompanier som norska Nationalbaletten. I en ”stjärnparad” på Dansens hus med ikonerna Mats Ek och Jirí Kylián var det Portners verk som hyllades mest. Hennes stil är ett synkroniserat flöde av rörelser som har förmåga att beröra på djupet. För GöteborgsOperans Danskompani vill Emma Portner skapa ett verk fullt av paradoxer, ironier, metaforer och små mirakel.

We loved each other so much av Yoann Bourgeois

Koreografen och akrobaten Yoann Bourgeois fascineras av fysik, naturkrafter och upplevelsen av svindel, vilken han anser återspeglar civilisationens omvälvningar. Ofta använder han sig av nyuppfunna fysiska anordningar för att skapa sin fängslande danspoesi. På GöteborgsOperans scener har han tidigare gjort succé med sina djärva och poetiska skapelser Hurricane, Fugue/Trampoline och Our music.

I Hurricane använde Bourgeois ett snurrande golv för att förstärka krafter som gravitation och centrifugalkraft. I nya verket We loved each other so much står luftrummet i centrum.

I detta virtuosa, energifyllda och intensiva dansverk utforskar Yoann Bourgeois den inre glöd som är avgörande i att driva vår rörelse framåt.

info

SPELPERIOD
12 Apr
-
7 May
LÄNGD
2h
ARRANGÖR
GöteborgsOperan
TILLGÄNGLIGHET

GöteborgsOperan

https://www.opera.se/