evenemang

Var är min man?

När det otänkbara händer

Bollan och Andreas skulle åldras tillsammans. De längtade efter att få ta barnbarnen till Liseberg. Att få åka karusell och äta spunnet socker med dem. Det blev inte så. De hann inte. När Andreas insjuknar i Alzheimer ställs den trygga tillvaron på paus. En drabbande monolog om att vara nära anhörig under en svår period i livet.

– Jag spelar en kvinna vars man drabbas av Alzheimers sjukdom i 60-årsåldern. Publiken får följa med på hennes resa, genom motgångarna men också genom det som styrker henne, säger Marie Delleskog.

Uppsättningen är ett samarbete med Alzheimerfonden och efter varje föreställning kommer Ingmar Skoog, överläkare, professor i psykiatri vid Sahlgrenska Akademin på Göteborgs Universitet samt föreståndare för Centrum för åldrande och hälsa, AgeCap, att hålla en kortare föreläsning. Läs mer om Ingmar Skoog här.

Föreställningarna i februari är en del av Årsrika Göteborg – en jubileumssatsning inom ramen för stadens 400-årsjubileum.

Foto: Peter Buchschatz

info

SPELPERIOD
10 Feb
-
24 Feb
LÄNGD
Se Göteborgs stadsteaters hemsida
ARRANGÖR
Göteborgs Stadsteater

Göteborgs Stadsteater

https://stadsteatern.goteborg.se/
Vi erbjuder invånarna i Göteborgs Stad och Västra Götalandsregionen högkvalitativ dramatisk teater. Teatern ska engagera, skapa debatt, roa och mana människor till eftertanke.