evenemang

Tystnaden

Ingmar Bergmans film – för första gången på en teaterscen

Två rivaliserande systrar, Anna och Ester, är på väg hem till Sverige med pojken Johan, Annas barn. Ester blir sjuk och de tvingas avbryta sin resa, i ett främmande land i utkanten av Europa. Denna fiktiva miljö kallad Timoka är en mystisk plats där lokalbefolkningen talar ett språk som de tre inte förstår.

Landet verkar befinna sig på randen av ett inbördeskrig. Inne på hotellet rasar en annan konflikt, den mellan systrarna. De försöker förtvivlat förstå sin omgivning och sig själva. Och lämnad utan uppsikt vandrar barnet omkring i hotellkorridorerna, möter de andra gästerna och väver ihop fragmenten av de vuxnas gåtfulla värld.

Tystnaden är en vackert sorglig allegori över människans oförmåga. Ett undersökande av gränser, språk, sex, närhet, underkastelse, dominans, skuld och frihet. Tystnaden är ett skri efter förståelse.

Hyllade Dead Centre, känt för sin säregna estetik, för varligt in handlingen i samtiden och sätter vår existens i gungning. De tar också ett oväntat grepp om originalberättelsen när de låter allt filtreras genom barnets ögon, med hjälp av filmaren Grant Gees livevideo-design.

Foto: Ola Kjelbye

info

SPELPERIOD
27 Dec
-
28 Dec
LÄNGD
Cirka 1h och 35min, ingen paus
ARRANGÖR
Göteborgs Stadsteater

Göteborgs Stadsteater

https://stadsteatern.goteborg.se/
Vi erbjuder invånarna i Göteborgs Stad och Västra Götalandsregionen högkvalitativ dramatisk teater. Teatern ska engagera, skapa debatt, roa och mana människor till eftertanke.