evenemang

Självhjälp / Sysslorna

Välkomna till en delad kväll med två föreställningar!

SJÄLVHJÄLP

Självhjälp. Låt oss ta 12 steg närmare läkning: Hur botar men ett brustet hjärta i brustna tider? 9 steg igenom floden av förnekelse, ilska, hopplöshet och att någonstans landa i en queer lekhage.

3 steg sprängfylld med oxytocin, endorfiner, och svärta.

Koreograferna och dansarna Mari Vittradotter och Unni Britta Kangas utforskar det problematiskt förförande självhjälps konceptet genom scenkonst och dansteater. En kaosartad värld skapas, där fantasin och verkligheten kan mötas i en lycklig extas eller med 1 snedsteg falla platt, nattsvart.


SYSSLORNA

Gnugga – Sträcka
Smeka – Knåda
Gnugga – Sträcka
Smeka – Knåda

Med utgångspunkt från arbetet i hemmet undersöks systerskapet – på gott och ont. Genom en koreografisk undersökning uppstår Sysslorna som ett performativt verk, där erfarna kroppar bjuder in publiken till det dolda.  

Sysslorna är resultatet av ett samarbete mellan konstnären Åsa Båve, dansaren och koreografen Elsa Aurell, scenografen Frederikke Krogh och dansarna.

Koreografi Elsa Aurell
Ide, koncept & regi Åsa Båve
Scenograf & Kostymdesign Frederikke Krogh
Dansare Ingrid Moeschlin, Marianne Torstensson och Ann-Charlotte Fogel
Kompositör Zeynep Toraman

Sysslorna är producerad med stöd av Göteborgs Stad och Nordisk Kulturkontakt

info

SPELPERIOD
4 Apr
-
6 Apr
LÄNGD
Tbh
ARRANGÖR
3:e Våningen
TILLGÄNGLIGHET

3:e Våningen

http://www.3vaningen.se
3:e Våningen är en konstnärsdriven arena för nutida dans, konst och musik. Här finns scen, utställningshall, dansstudio, dansbibliotek, butik och två danskompanier. 600 kvm i Carnegies gamla sockerbruk vid Göteborgs hamninlopp. Kom hit och ta del av en mångsidig repertoar av dansföreställningar, performances, utställningar och konserter!