evenemang

Robin Jonsson - Get Real

I en banbrytande dansföreställning smälter gränserna mellan virtuell verklighet och den fysiska scenen samman till en magisk symbios av konst och teknologi. I den första delen kliver publiken in i en virtuell värld där ljuset vibrerar i takt med pulsen och digitala landskap dansar runt dem. Här utforskar dansarna gränslösa rörelser och skapar konst med sina kroppar i en dimension där tyngdlöshet blir en poetisk utmaning.

I den andra delen återvänder publiken till verkligheten, men spåren av den virtuella resan kvarstår. Scenen är en levande palett där det digitala och det verkliga smälter samman. Dansarna frammanar minnen från den virtuella världen genom sina rörelser och gestaltningar. Publiken befinner sig mitt i en konstnärlig övergång, där den fysiska närvaron utmanas och förändras av det digitala avtrycket.

Robin Jonsson har lång erfarenhet av att inkorporera avancerad digital teknologi i scenkonstnärliga processer. I sitt konstnärskap utforskar han hur digitala verktyg som Virtual Reality, VR, i grunden kan omforma hur vi presenterar dansföreställningar.

info

SPELPERIOD
19 Apr
-
20 Apr
LÄNGD
1h 20min
ARRANGÖR
Atalante

Atalante

http://atalante.org/
Atalante är en konstnärsdriven scen och en mötesplats där det nyskapande och experimentella uppmuntras. I fokus står den samtida scenkonsten med nutida koreografin och experimentella musiken som nav. Scenen startades 1987 av dansgruppen Rubicon och hette då Unga Atalante. I dag är Atalante ett starkt kraftcentra i Sveriges dans och konstliv.