evenemang

Robin Hood forever and ever

Vem kan rädda oss nu?

I denna nyskrivna komedi placeras Robin Hood och hans idé om att ”ta från de rika och ge till de fattiga” i vår skoningslösa samtid. Rövare i tajts rånar joggare på deras smartphones och Broder Tuck försöker förändra systemet inifrån genom sitt nya jobb på Skatteverket. Samtidigt har Marion gjort slut och Sherwoodskogen riskerar att bli ett kalhygge. Finns det ens något kvar värt att kämpa för?

I dagens turbulenta tider är längtan efter en hjälte som kan rädda oss större än någonsin. Gärna någon som skjuter bullseye med sin pilbåge och har en perfekt prinsfrisyr. Någon som är orädd och upprorisk och besegrar alla fiender, kosta vad det kosta vill. Men finns ens en sådan hjälte?

Robin Hood forever and ever utforskar och ifrågasätter förhållandet mellan ondska och godhet, kollektivet och individen. Sagans enkla lösning och verklighetens komplexa problem kolliderar och klyftorna växer, oavsett hur mycket Robin Hood och hans muntra män än stjäl och omfördelar. Ett humoristiskt, musikaliskt och fartfyllt äventyr med inslag av powerballader, civil olydnad och medborgargarden.

info

SPELPERIOD
22 Sep
-
7 Dec
LÄNGD
Se Backa Teaters hemsida
ARRANGÖR
Backa Teater

Backa Teater

https://stadsteatern.goteborg.se/backa-teater/
Backa Teater grundades 1978 och är en barn- och ungdomsscen som ligger på Hisingen i Göteborg.