evenemang

Quasimodo

Jorden går under. Kanske.

Medeltid i ett gotiskt Paris. Bränder härjar. Regnet är blodblandat. Folk dör som flugor.

I katedralen Notre-Dame arbetar Quasimodo som klockringare. På hans skuldra sitter hans outvecklade tvilling, som nattetid lever sitt eget liv. Det är tvillingen som får de detaljerade uppenbarelserna om guds straff och mänsklighetens utplåning. Fyra veckor är allt som återstår.

Hur ska vi leva våra sista dagar? Med botgöring, i hopp om att mildra guds vrede och avstyra katastrofen? Nja, ska vi verkligen ägna den sista tiden åt att avstå allt i livet som är skönt och kul – bara för att det kanske hänger ihop med en eventuell katastrof? Tänk om det inte alls hänger samman, och att det inte går att göra något åt undergången. Är det då inte bättre att gå all in i det som kallas synd?

Och går det verkligen att lita på Quasimodo och hans tvilling? Vilken är egentligen deras agenda?

Dessutom – har det inte tjatats rätt länge nu, om den yttersta dagen? Har vi inte hört det där snacket i rätt många år? Ändå vaknar vi alltid upp till en ny dag.

Av: Jens Ohlin
Medverkande på scen: Nina Haber, Sanna Hultman, Kim Lantz, Malin Morgan, Lena B Nilsson, Jonas Sjöqvist, Shada Sulhav.

info

SPELPERIOD
18 Feb
-
22 Apr
LÄNGD
Ca 2h 30min inkl paus
ARRANGÖR
Folkteatern

Folkteatern

https://www.folkteatern.se/
Folkteatern är en röst som vill göra det demokratiska samtalet levande genom utmanande scenkonst. Våra egna produktioner utgör basen i verksamheten, men Folkteatern är också en scen för nationella och internationella gästspel. Teaterns scener och foajé är en levande mötesplats som även används för samtal, föreläsningar och musikarrangemang. Folkteatern spelar också vissa föreställningar ute i Västra Götalandsregionen.