evenemang

Processen

En satir om en framtid nära dig

När blir det osannolika troligt, och det orimliga förnuftigt? Pontus Stenshäll tar sig nu an Franz Kafkas världsberömda roman Processen och flyttar in handlingen på teatern. Här är Josef K regissör i stället för banktjänsteman – och när vakterna rusar in mitt under en repetition blir handlingen precis så mardrömslik som i romanversionen. Det blir roligt, klaustrofobiskt och absurt när den stora frågan om samhällets makt över människan dras till sin yttersta spets. I rollen som Josef K ser vi Lasse Beischer.

Franz Kafka (1883-1924) skrev Processen runt 1914-1915. Den gavs ut efter hans död 1925 och handlar om Josef K som vaknar en morgon och arresteras helt utan förklaring till vad han anklagas för. I romanen får man följa hans labyrintiska väg genom ett absurt rättssystem.

Pontus Stenshäll är skådespelare, regissör och konstnärlig ledare för Göteborgs Stadsteater. Han är en av grundarna till moment:teater i Gubbängen i Stockholm och har regisserat på de flesta av Sveriges institutionsteatrar. På Göteborgs Stadsteater har han tidigare stått för regin av Mephisto, Utvandrarna, Kung Lear, Puntila och hans dräng Matti samt Kejsarn av Portugallien.

Foto: Mats Bäcker

info

SPELPERIOD
30 Mar
-
27 May
LÄNGD
Se Göteborgs stadsteaters hemsida
ARRANGÖR
Göteborgs Stadsteater

Göteborgs Stadsteater

https://stadsteatern.goteborg.se/
Vi erbjuder invånarna i Göteborgs Stad och Västra Götalandsregionen högkvalitativ dramatisk teater. Teatern ska engagera, skapa debatt, roa och mana människor till eftertanke.