evenemang

Monicas Vals

Hagforstösen som blev världsstjärna

Monica Zetterlund är en svensk nationalklenod. Men hennes liv var en framgångssaga med bitterljuva toner. En person på scen, en annan bakom. Stark och sårbar på samma gång. I Monicas vals möter vi stjärnan, människan, och musiken.

Från föräldrahemmet i Hagfors till de största jazzscenerna på andra sidan Atlanten. Ella Fitzgerald, Marlon Brando och Tage Danielsson passerar förbi som i ett pärlband av minnen. Åren som går präglas av alkohol, scenskräck och olyckliga relationer – men också av kärleken till musiken, livet och dottern därhemma. Allt inramat av den fantastiska låtskatten.

Monicas vals är skriven av dramatikern Klas Abrahamsson och fick sin urpremiär på Malmö Stadsteater 2018. Nu sätts den upp i regi av Ragna Wei på Stora Scen, med Karin de Frumerie i huvudrollen. Det blir en hyllning till en av våra absolut största med sång, levande musik och humor.

Foto: Ellika Henrikson

Jag ser fram emot att arbeta med denna berättelse om hur en människa ser tillbaka på och värderar sitt liv, en allmängiltig existentiell situation silad genom Monicas mångbottnade och egensinniga personlighet. Något som får sitt uttryck genom hennes karaktärsfulla sång.
– RAGNA WEI

PRODUKTION
Av KLAS ABRAHAMSSON Regi RAGNA WEI Skådespelare HANNAH ALEM DAVIDSON, ELINE HØYER, FREDRIK EVERS, KARIN DE FRUMERIE, ASHKAN GHODS, JOHAN HAFEZI, CARINA M JOHANSSON, EMIL LJUNGESTIG Kapellmästare DAN EVMARK Musiker KAROLINA ALMGREN, ARVID JULLANDER, ADAM ROSS Scenografi HELGA BUMSCH Kostym MAJA MIRKOVIC Mask GUNNAR LUNDGREN Ljus ILKKA HÄIKIÖ Ljud TOMMY CARLSSON Koreografi LIDIA WOS Musik STIKKAN ANDERSSON, BILL EVANS, BOBBY RUSSEL, BEPPE WOLGERS, MED FLERA Dramaturg LISA LINDÉN Förlag COLOMBINE TEATERFÖRLAG

info

SPELPERIOD
30 Nov
-
29 Feb
LÄNGD
Se Göteborgs stadsteaters hemsida
ARRANGÖR
Göteborgs Stadsteater
HEMSIDA

Göteborgs Stadsteater

https://stadsteatern.goteborg.se/
Vi erbjuder invånarna i Göteborgs Stad och Västra Götalandsregionen högkvalitativ dramatisk teater. Teatern ska engagera, skapa debatt, roa och mana människor till eftertanke.