evenemang

Make hay while the sun shines

Make Hay While the Sun Shines är en serie danser som kartlägger personliga historier och dansande ögonblick. Före­ ställningen utgår från de detaljer som finns innan någon helhet kan anas, från minnen av dans och från verklighetens kaos. Baserad på en rörelsepraktik som bygger på disharmoni och förändring skapas en dans som kanske är lite mer som livet självt: ojämnt, fascinerande, snubblande, älskvärt och oförutsägbart.

Turnéslingan Tre Scener har sedan år 2000 nytt turnéföreställningar mellan de tre fria dansscenerna Atalante, Dansstationen och MDT. Syftet är att ge utominstitutionell dans möjlighet att turnera och möta en ny publik. Turnéslingan Tre Scener har ingen öppen ansökningsperiod, utan koreografer föreslås av Amanda Nordmark och Tomas Persson Carlberg (Atalante), Lars Eidevall (Dansstationen) och Anna Efraimsson (MDT).

info

SPELPERIOD
1 Apr
-
2 Apr
LÄNGD
5min
ARRANGÖR
Atalante

Atalante

http://atalante.org/
Atalante är en konstnärsdriven scen och en mötesplats där det nyskapande och experimentella uppmuntras. I fokus står den samtida scenkonsten med nutida koreografin och experimentella musiken som nav. Scenen startades 1987 av dansgruppen Rubicon och hette då Unga Atalante. I dag är Atalante ett starkt kraftcentra i Sveriges dans och konstliv.