evenemang

Kafé

Kafé är en kammaropera för fyra sångare och tre musiker som utspelas på ett kafé. Vi får följa med på en resa från jazz och bossa nova, via mer klassisk kammarmusik till en avslutande värld av elektronik och ljud. Det blir projektioner, stämsång, operasopran, violin, cello, gitarr, träblås och piano.

På kaféet i storstaden är gästerna och kaféets ägare instängda sedan det plötsligt blivit allmänt utegångsförbud. Utanför pågår något. Ingen vet riktigt vad. Rykten avlöser varandra. En sprängning. Giftig gas. Något slags upplopp. Vad är sant?
De söker desperat efter information samtidigt som de tvingas förhålla sig till varandra. Och den redan pressade situationen ställs på sin spets när en främling plötsligt stormar in.

Kafé är NewOpera CO:s tionde produktion. Den tar utgångspunkt i vad som sker när det omöjliga händer och både livet och mötet med andra får en helt ny valör.

Spelas på Atalante den 1, 2, 8, 9, 15 och 16 februari klockan 19.30.

info

SPELPERIOD
1 Feb
-
16 Feb
LÄNGD
2 h 20 min (ink. paus)
ARRANGÖR
Atalante
HEMSIDA

Atalante

http://atalante.org/
Atalante är en konstnärsdriven scen och en mötesplats där det nyskapande och experimentella uppmuntras. I fokus står den samtida scenkonsten med nutida koreografin och experimentella musiken som nav. Scenen startades 1987 av dansgruppen Rubicon och hette då Unga Atalante. I dag är Atalante ett starkt kraftcentra i Sveriges dans och konstliv.