evenemang

Joel Heirås - Älska Ödet

Älska Ödet är Joel Heirås sätt att genom konsten förvandla Parkinsons sjukdom till liv. Genom att poetisera sjukdomen öppnar han patologin för möjligheter. Om det svåra samtidigt kan vara en lek, en dans, en sång, en kommunikativ handling, kan vi ge det en mångfald av betydelser.

Under två dagar bjuder Joel Heirås in flertalet musiker och scenkonstnärer att i samskaperi och cabaret besöka och bebo hans växande tillblivelse Älska Ödet, på Atalante.

I första akten tas Älska Ödets Samskaperi till nästa nivå och låter verket flätas samman med improviserad musik och karaktärer till ett narrativ bortom det rationella – ett poetiskt och musikaliskt drömspel. Efter paus bjuds det på Cabaret – i bemärkelsen ett pärlband av sceniska och musikaliska händelser som avlöser varandra i ett dynamiskt flöde, toppat med ett jam som avslutning.

info

SPELPERIOD
24 May
-
25 May
LÄNGD
2h 10min
ARRANGÖR
Atalante

Atalante

http://atalante.org/
Atalante är en konstnärsdriven scen och en mötesplats där det nyskapande och experimentella uppmuntras. I fokus står den samtida scenkonsten med nutida koreografin och experimentella musiken som nav. Scenen startades 1987 av dansgruppen Rubicon och hette då Unga Atalante. I dag är Atalante ett starkt kraftcentra i Sveriges dans och konstliv.