evenemang

In a heartbeat

Två koreografer med starka band till GöteborgsOperans Danskompani presenterar varsin världspremiär. Både Shechter och Weinberger började sina karriärer som dansare i världsberömda Batsheva Dance Company och har sedan dess etablerat sig som koreografer. Tom Weinberger har tidigare även dansat i GöteborgsOperans Danskompani. Hofesh Shechter och vårt kompani är en ”perfect match” som gjorde dundersuccé med Contemporary dance 2019.

Waltz with the beast av Tom Weinberger

Tom Weinberger skapar verk som är hybrider mellan teater och dans, gärna med surrealistiska och absurda inslag. Han använder talad text, ljudeffekter och projektioner för att förstärka sina scener, i ett fragmentariskt flöde med glimtar av ironi. En mosaik av skarpa kontraster: starka fysiska uttryck, kärlek, värme, sarkasm och kaos.

Wild poetry av Hofesh Shechter

Hofesh Shechter är en rockstjärna i dansvärlden. Hos Shechter är gränsen mellan parodi och innerlighet flytande. Dansarna – som drömskt kollektiv eller individuella stjärnor – är i ständig rörelse och förvandlar upplevelsen genom nya uttryck. Som ett kokande hav där nya bilder stiger upp till ytan. Det är intensivt, överraskande, ibland rent meditativt. Hofesh Shechter skapar själv musiken till sina verk – atmosfäriska kompositioner som ackompanjerar hans explosivt fysiska stil.

info

SPELPERIOD
3 Nov
-
12 Dec
LÄNGD
2 h 15 min inkl paus
ARRANGÖR
GöteborgsOperan
TILLGÄNGLIGHET
Rullstolsanpassat

GöteborgsOperan

https://www.opera.se/