evenemang

Homo Sweet Homo - Revet

Varför är Stockholm Sveriges queertätaste stad? Hur kunde Selma Lagerlöf bestämma sig för att flytta tillbaka till Mårbacka? Vad betyder community–är det en plats eller ett tillstånd? Hur ska jag hitta hem?

Revet Scenkonst har skapat en föreställning som med en stor nypa allvar, men också naivitet som tar pulsen på relationen mellan stad, land och queerhet.

Häng med på ett bubblande utforskande av historiska figurer, barndomsminnen, folkmusik, epa-dunk, vetenskapliga texter och rena tramserier. Homo sweet homo är en rolig, inbjudande och omtumlande kollageföreställning om plats, queer gemenskap och vår mänskliga längtan efter att få höra till. Välkommen på en rosaskimrande hemmafest mitt i landets alla hörn.

Revet är en fri teatergrupp från Göteborg. Tidigare har Revet gjort succé med den AIskrivna föreställningen Nattygsbordet (2020), Valet (2022) och Queer Nation-Manifestet (2019).

Föreställningen har sin urpremiär på Stora Teatern och spelas under sommaren 2024.

Regi: Dan Andersson
Med: Osborne Petersson, Alicia Jardine, Peter Hjelm, Hanna Ingman
Scenografi/Kostym/Rekvisita: Josefine Östberg Olsson
Kompositör/ljuddesigner: Alicia Jardine

I samarbete med Sensus och West Pride.
Med stöd av Svante Bergströms Teaterstiftelse och Västra Götalandsregionen.

info

SPELPERIOD
9 Apr
-
9 Apr
LÄNGD
1h 30min
ARRANGÖR
Stora Teatern

Stora Teatern

http://www.storateatern.se
Stora Teatern är Göteborgs scen för svenska och internationella gästspel. Här upplever du allt från nycirkus till filosofiska samtal och musik från hela världen. Ambitionen är att vara en plats där kulturintresserade göteborgare möter ett rikt utbud, bestående av det mest underhållande, samtida, utmanande och ibland oväntade inom cirkus, teater, scenkonst, musik och samtal. Stora Teatern samarbetar även med ett antal aktörer som alla är ledande inom sitt område.