evenemang

Hamlet

Pjäsernas pjäs

Sist ut på Stora Scen är en riktig klassiker. Med djup kärlek till Shakespeare regisserar Kristina Hagström-Ståhl pjäsernas pjäs i en musikaliskt driven nyöversättning. En uppsättning som vill överskrida historiens gränser och samtidigt fånga vårt eget ögonblick i tiden.

Kan man bli galen av sorg? Kan tiden gå ur led? Och vad är det som hemsöker Hamlet? I denna myllrande teaterfest finns allt man kan önska. Liv och död, kärlek och sorg. Svek, vänskap, mod.

– Med Hamlet ger Shakespeare oss en överdådig pjäs som rymmer liv och död, skönhet och förruttnelse, det bokstavliga och det abstrakta, kött och filosofi. Han skrev den efter att hans son dött och det finns de som menar att det vi skymtar i pjäsens rörelse mellan inre och yttre världar, mellan de levande och de döda, mellan pappan och sonen, är hans egen förlust. Det är gåtfullt och spännande att tänka på, säger Kristina Hagström-Ståhl.

Foto Aorta

PRODUKTION
Av WILLIAM SHAKESPEARE Översättning, bearbetning och regi KRISTINA HAGSTRÖM-STÅHL Skådespelare VICTORIA DYRSTAD, KARIN DE FRUMERIE, JOHAN GRY, JOHAN HAFEZI, JOHAN HOLMBERG, ELINE HØYER, LISA LINDGREN, YLVA OLAISON Musiker MIKAEL SUNDIN Scenografi och ljus TOBIAS HAGSTRÖM-STÅHL Kostym och mask JENNY LJUNGBERG Musik MIKAEL SUNDIN Ljud DANIEL JOHANSSON Video KRISTINA HAGSTRÖM-STÅHL Dramaturg ANNA BERG

info

SPELPERIOD
5 Apr
-
1 Jun
LÄNGD
Se Göteborgs stadsteaters hemsida
ARRANGÖR
Göteborgs Stadsteater

Göteborgs Stadsteater

https://stadsteatern.goteborg.se/
Vi erbjuder invånarna i Göteborgs Stad och Västra Götalandsregionen högkvalitativ dramatisk teater. Teatern ska engagera, skapa debatt, roa och mana människor till eftertanke.