evenemang

Gotta serve somebody - a tribute to Bob Dylan

En hyllning till en av rockmusikens och poesins allra största

I över 60 år har Bob Dylan banat väg för generationer av artister och textförfattare. Med närmare 40 studioalbum, flera ärofyllda utmärkelser, otaliga turnéer och en sällsynt mystik är han en levande legend. 2016 blev Bob Dylan också historisk som den första låtskrivaren att tilldelas Nobelpriset i litteratur.

Under fyra konsertkvällar lyfter nu Göteborgs Stadsteater hans litterära gärning, med gospel som inramning. Med författaren Stig Hansén, som länge har följt och skrivit om Dylan, och skådespelaren Andrea Edwards som ciceroner bjuds vi med på en musikalisk resa genom hans storslagna alster. Göteborgsbandet Valdemar står för musiken, uppbackat av multiartisten Kristina Issa på sång.

Valdemar har tidigare tolkat Dylan vid flertalet tillfällen; bland annat som husband vid Dylanfestivalen i Göteborg i samband med artistens 60-årsdag och allra senast vid Nobelprisutdelningen. På scen har gruppen tidigare spelat med artister som Plura Jonsson, Tomas Andersson Wij, Kajsa Grytt, Mattias Hellberg, Totta Näslund och Freddie Wadling.

Valdemar Valle Erling – sång, gitarr och munspel
Pär Öjerot – gitarrer
Dan Helgesen – hammondorgel
Gunnar Frick – pedal steel och gitarr
Claes Johansson – piano
Anders Sjöling – bas
Daniel Gibson – trummor

Kristina Issa – sång
Malin Abrahamsson, Tina Sunnero, Matilda Skön, William Stridsfeldt - gospelkör

Stig Hansén – Ciceron
Andrea Edwards – Ciceron

Foto: Hasse Persson/EXP/TT

info

SPELPERIOD
14 Apr
-
20 May
LÄNGD
Se Göteborgs stadsteaters hemsida
ARRANGÖR
Göteborgs Stadsteater

Göteborgs Stadsteater

https://stadsteatern.goteborg.se/
Vi erbjuder invånarna i Göteborgs Stad och Västra Götalandsregionen högkvalitativ dramatisk teater. Teatern ska engagera, skapa debatt, roa och mana människor till eftertanke.