evenemang

Euphoria - Lone Company

Det började som en barndomsdröm. En dröm om att skapa en fantasifull och spännande värld fylld av cirkus och musik, där allting är på låtsas men samtidigt alldeles på riktigt. Ett äventyr och en lek som plötsligt blir på allvar och sen lek igen.

Möt fem barndomsvänner som nu har vuxit upp, blivit cirkusartister och fortfarande delar drömmen om en magisk, häpnadsväckande, rolig och färgstark cirkusvärld. En värld fylld av eufori, en värld som de vill dela med dig!

I Euphoria, bjuds hela familjen in till en lekfull och spännande värld där klassiska och banbrytande cirkusdiscipliner flätas samman med musik till en färgstark, euforisk helhet. Nervkittlande klättringar i kinesisk påle, fotjonglering med cirkusartist, mänskliga pyramider och fenomenal cykelkonst med enhjuling. Föreställningen är fylld av vibrerande energi, överraskningar, humor och akrobatik som tänjer gränserna för vad den mänskliga kroppen kan utföra.

Medlemmarna i denna sammansvetsade grupp – Mahé Nithardt, Rémi De Carvalho, Ambroise Donnier, Patricia Minder och Xavier Mermod – har alla varit vänner sedan barnsben. De växte upp tillsammans med cirkusen och gjorde sitt allra första scenuppträdande ihop. Som cirkuskompaniet LONE Company delar de äntligen samma scen igen, melodiskt ackompanjerade av livemusik som skapas under föreställningens gång.

För scenografin står Marie Moberg. Maries scenografi tar sin utgångspunkt i fantasin och lekfullheten och ger oss ett kontrastrikt rum som skapar en stabil grund men samtidigt överraskar och utmanar.

En cirkusföreställning av LONE Company i samarbete med Borås Stadsteater, Riksteatern och Cirkus i Väst.

Konstnärligt team & medverkande
Av och med: LONE Company
Co-director: Johan Lescop
Acrobatic support: Alberto Feliciate Ordóñez
Komposition/Musiker: Ambroise Donnier
På scen: Mahé Nithardt, Rémi De Carvalho, Ambroise Donnier, Patricia Minder, Xavier Mermod
Scenografi & kostymdesign: Marie Moberg
Bild: Markus Gårder

info

SPELPERIOD
23 Mar
-
24 Mar
LÄNGD
1h
ARRANGÖR
Stora Teatern

Stora Teatern

http://www.storateatern.se
Stora Teatern är Göteborgs scen för svenska och internationella gästspel. Här upplever du allt från nycirkus till filosofiska samtal och musik från hela världen. Ambitionen är att vara en plats där kulturintresserade göteborgare möter ett rikt utbud, bestående av det mest underhållande, samtida, utmanande och ibland oväntade inom cirkus, teater, scenkonst, musik och samtal. Stora Teatern samarbetar även med ett antal aktörer som alla är ledande inom sitt område.