evenemang

Don Juan

En fräck komedi om världens mest berömda förförare.

Regissören Hilda Hellwig gjorde succé på Göteborgs Stadsteater med Lärda kvinnor 2019. Med Don Juan, som öppnar det nya teateråret, bjuder hon på ett färgsprakande möte mellan Molière och Mozart. En fräck komedi där det frossas i skönsång, 1700-talsromantik, och kostym- och perukprakt.

På slottsteatern Lusterholm får vi följa ett teatersällskap under repetitionerna av en Mozartopera. Den om världens mest berömda förförare, Don Giovanni. Den gästande operastjärnan som sjunger titelrollen är lika karismatisk. Unga som gamla faller som furor för honom. Han är storstilad och han ser kvinnorna. Trohet är bara för tokstollar! Åt helvete med hyckleriet! Åt helvete med er dubbelmoral!

I rollen som den världskände kvinnotjusaren och rebellen ser vi operasångaren Caspar Engdahl.

Hilda Hellwig har varit verksam som regissör vid Dramaten, Kulturhuset Stadsteatern, Kungliga Operan, Nationaltheatret i Oslo, Det Kongelige Teater i Köpenhamn med flera. Hon var professor i teaterregi vid Stockholms Dramatiska Högskola 2008-2017 och är en av grundarna till Teater Aurora i Stockholm, där hon under många år var konstnärlig ledare. På Göteborgs Stadsteater har Hilda Hellwig utöver Lärda kvinnor också regisserat Faust och Faustin and out.

Foto: Emelie Asplund

Gå på teatercirkel om Don Juan den 1/12, mer info finns på Göteborgs Stadsteaters hemsida.

info

SPELPERIOD
9 Sep
-
26 Nov
LÄNGD
2h 30 min inkl paus
ARRANGÖR
Göteborgs Stadsteater