evenemang

Delad kväll: Kvinnan och havet & BLUE – Turning tide

Kompani Catapult bjuder in till en work in progress­visning av föreställningen Kvinnan och Havet. Ingen människa vet exakt hur det ser ut på havets botten eller kan fullt förstå de krafter som bor där. Lika lite som vi vet om havet, vet vi om våra med­ människors innersta. Vad finns på botten av oss själva och andra? Hur rör vi oss i ett sammanhang som vi själva inte har skapat?


Hav, himmel, drömmar och melankoli. BLUE – Turning Tide tar oss med på en resa genom ett kroppsligt utforskande av färgen blå och dess symbolik. Blå är den mest omtyckta färgen i Europa, samtidigt är den ofta förknippad med sorg. Det är havets och himlens färg – två av jordens mest inflytelserika krafter. Färgens bredd öppnar upp ett gränslöst landskap för de två dansarna att navigera.

info

SPELPERIOD
24 Mar
-
25 Mar
LÄNGD
1h 30min
ARRANGÖR
Atalante

Atalante

http://atalante.org/
Atalante är en konstnärsdriven scen och en mötesplats där det nyskapande och experimentella uppmuntras. I fokus står den samtida scenkonsten med nutida koreografin och experimentella musiken som nav. Scenen startades 1987 av dansgruppen Rubicon och hette då Unga Atalante. I dag är Atalante ett starkt kraftcentra i Sveriges dans och konstliv.