evenemang

Bröderna Mozart

En pjäs om att plåga sig själv och alla andra.

Vi behöver en vattenfylld grav mitt på scenen. Vi sågar upp golvet. Grannarna får klaga bäst de vill. Och det ska regna. Regna löv. Don Giovanni ska trilla ned i den där graven. Vi ska alltså göra om den gamla 80-talsfilmen Bröderna Mozart till teaterföreställning. Det blir kaos. Vi bryter mot alla regelverk. Och vi kämpar för konsten till sista andetaget.

Scenerna kommer att virvla förbi utan logik och sammanhang. Orkestern kan slänga sina instrument. Sången behöver vi inte. Den kan övergå i ett obegripligt babbel. Vi byter ut löven förresten. Det ska snöa. Vi ska känna viktlösheten av att människan blir fri; skapande och gudalik. Som Birgit Nilsson, Stenmark, Torbjörn Nilsson. Pavarotti. Det ska ju vara löv här. Var är löven? Vem har strukit löven? Det är ju för fan det enda som är bra med den här föreställningen. Allt annat ska bort. Premiären blir i februari 2024. Det kommer att bli succé. Oroa er inte.

Bröderna Mozart är Suzanne Ostens guldbaggebelönade film från 1986 om en regissörs kaosartade väg fram till premiär. Nu plockar vi in den till Folkteatern. Och du sitter på första parkett.

info

SPELPERIOD
24 Feb
-
13 Apr
LÄNGD
1 h 55 min
ARRANGÖR
Folkteatern
TILLGÄNGLIGHET

Folkteatern

https://www.folkteatern.se/
Folkteatern är en röst som vill göra det demokratiska samtalet levande genom utmanande scenkonst. Våra egna produktioner utgör basen i verksamheten, men Folkteatern är också en scen för nationella och internationella gästspel. Teaterns scener och foajé är en levande mötesplats som även används för samtal, föreläsningar och musikarrangemang. Folkteatern spelar också vissa föreställningar ute i Västra Götalandsregionen.