evenemang

Björn Säfsten - And so we're gone

Snillrik matematik, existentiell marsch och nostalgiska intensiteter sätts i rörelse i koreografen Björn Säfstens verk And so we’re gone. Verket uppstår ur intrikata rumsliga mönster av gående där olika ekvationer läggs på varandra och skapar en detaljerad och fascinerande rörelse väv. Mellan dessa tillstånd av matematik och mönster sprängs minnesbilder in – eller är de fantasier? Animerande och drömlika situationer från ett liv levt och ett liv förlorat?

Hur stoppas vi av ett minne som plötsligt attackerar oss? Förstår vi tidens orubbliga frammarsch, på riktigt, eller kanske alltid för sent? Björn Säfsten fortsätter utmana det abstrakta och konkreta i rörelsens innersta i ett verk som vill utforska vår känslomässiga upplevelse av tid.

Verket hade premiär på Dansens Hus i oktober 2023, och görs med stöd av Kulturrådet, Stockholms Stad och Konstnärsnämnden.

info

SPELPERIOD
1 Mar
-
2 Mar
LÄNGD
60min
ARRANGÖR
Atalante

Atalante

http://atalante.org/
Atalante är en konstnärsdriven scen och en mötesplats där det nyskapande och experimentella uppmuntras. I fokus står den samtida scenkonsten med nutida koreografin och experimentella musiken som nav. Scenen startades 1987 av dansgruppen Rubicon och hette då Unga Atalante. I dag är Atalante ett starkt kraftcentra i Sveriges dans och konstliv.