evenemang

ātamōn - a life unit av Amina Hocine

Ljudperformance

Mistluren och varningstutan är ett ljud vi ofta utsätts för men sällan får kontrollera. Med ett instrument konstruerat av saker man vanligtvis går förbi utan att ge någon uppmärksamhet på Biltema eller Bauhaus kliver ljudlandskap fram, svävningar, övertoner och en förvånansvärt syntetisk klang som utmanar våra förväntningar på materialet. Mistlursorgeln, eller Instrumentet är en tryckluftsorgel som utmanar oss att röra oss bort från dess minne.

I ātamōn - a life unit, presenterar Amina efter en veckas residens en ny version av orgeln där den dekonstrueras i rummet för en spatial upplevelse av ljudet. ātamōn är gammal högtyska för att andas. På många språk har ordet ande med luft och andning att göra på ett eller annat sätt. I orgeln får anden en form, där andetaget som formar en ton. Tonen formar en ande.

Publiken får under föreställningen gå omkring i rummet för att uppleva hur anden, ātamōn, ljudet formas och förändras beroende på var i rummet man står. Det finns även möjlighet att sätta eller lägga sig ner.

Bio
Amina Hocine är kompositör och artist som för närvarande läser masterprogrammet i elektroakustisk komposition på Kungl. Musikhögskolan i Stockholm. Hon har en bakgrund i teater och filmmusik och har jobbat med produktioner på Folkteatern, SR, SVT, Unga Klara och Stadsteatern i Stockholm. Hennes musik centreras kring narrativ, klang och deep listening, och hon är djupt inspirerad av andlig vetenskap.

Efter föreställningarna bjuder vi på middag, stanna gärna och ät med oss och konstnärerna. Skogen har inget fast biljettpris, men välkomnar en donation för mat och konst.

info

SPELPERIOD
14 Apr
-
15 Apr
LÄNGD
30min
ARRANGÖR
Skogen

Skogen

http://skogen.pm
Skogen är en scen och en arbetsplats för ett 30-tal konstnärer. Vi arbetar med scenkonst, bild- och videokonst, publikationer, gräsrotsdriven platsutveckling, odling, digitala verktyg och lärande. Vid våra publika arrangemang visar vi den konst som görs i huset, och ibland även andra projekt vi tycker är intressanta att bjuda in. För de som vill stanna efter ett arrangemang bjuder vi på en vegetarisk middag. Vid matbordet går det att lära känna konstnärerna eller bara prata med vänner. Det går också att ta del av andra pågående arbetsprocesser eller bläddra bland våra böcker i biblioteket. Skogen har inget fast biljettpris, men som besökare får du gärna lämna en donation för mat och konst. D