evenemang

Ark till ark – I mellanrummet – Au point extreme

16–18 mars 2023
ARK TILL ARK (1985) – I MELLANRUMMET (1992) – AU POINTE EXTREME (1989)

Koreografen Gun Lund bjuder in till sitt koreografiska universum! Ett jubileumsprogram med äldre verk i ny skepnad.

Under året uppmärksammas koreografen Gun Lunds livsverk. I programmet speglas mer än fem decennier inom danskonsten och hennes roll i framväxten av den moderna danskonsten i Sverige sedan 1970-talet. Fyra av hennes dansare har åtagit sig att återkreera verk de valt ut i ett experiment där verken ska ges en ny levande form – ”Det dansade arkivet”, där verket snarare än upphovspersonen står i centrum. Det handlar om en retrospektiv snarare än ett avslut eftersom Gun Lund fortfarande är i högsta grad aktiv och ibland själv står på scenen.

Verken är valda av och återskapas på initiativ av dansarna Gunilla Jansson, Torun Odlöw, Olof Persson och Åsa Thegerström och andra medverkande dansare utifrån arkivmaterial – filmer, fotografier, anteckningar och egna kroppsliga och intellektuella minnesstråk i de fall sådana finns.

SPELAS
16 mars kl 19.00 I samband med föreställningen sker ett samtal mellan Gun Lund och Astrid von Rosen
17 mars kl 19.00
18 mars kl 16.00
Föreställningarna ges med festlig inramning!

BILJETTER
Köp biljetter på Tickster.com.
Boka biljetter via e-post bokning@3vaningen.se

Ordinarie biljettpris: 160 kr
Student, pensionär, arbetssökande: 120 kr
Medlemmar Danscentrum Väst: 120 kr

info

SPELPERIOD
16 Mar
-
18 Mar
LÄNGD
1 h 30 min
ARRANGÖR
3:e Våningen

3:e Våningen

http://www.3vaningen.se
3:e Våningen är en konstnärsdriven arena för nutida dans, konst och musik. Här finns scen, utställningshall, dansstudio, dansbibliotek, butik och två danskompanier. 600 kvm i Carnegies gamla sockerbruk vid Göteborgs hamninlopp. Kom hit och ta del av en mångsidig repertoar av dansföreställningar, performances, utställningar och konserter!